Πολιτική για την επισιτιστική ασφάλεια και την απασχόληση

 Προκειμένου να επιτευχθεί η επισιτιστική ασφάλεια, δεσμευόμαστε να αυξήσουμε τη γεωργική παραγωγή με βιώσιμο τρόπο, με στόχο την προστασία, τη διαχείριση και την αποδοτική χρήση των υδάτων και των οικοσυστημάτων που σχετίζονται με το νερό.  

Για να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες των ΤΠΕ, τονίζουμε την ανάγκη για ενισχυμένη συνεργασία στον τομέα των ΤΠΕ στη γεωργία και υπογραμμίζουμε τη σημασία της πρόσβασης σε γεωργικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας και της επαρκούς εξυπηρέτησης των αγροτικών περιοχών.  

Για να ενισχυθεί η διαφάνεια στις παγκόσμιες αγορές τροφίμων, ζητάμε την ενίσχυση του συστήματος πληροφοριών για την αγροτική αγορά (AMIS) και την ενεργό συμμετοχή του συνόλου των μελών του.  Υπογραμμίζουμε ότι η καλύτερη λειτουργία των αγορών μπορεί να συμβάλει στη μείωση της αστάθειας των τιμών των τροφίμων και στην ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας.

Yieldwise-M1_blog-630x400-23 2

Είναι ζωτικής σημασίας για τους αγρότες να είναι κερδοφόροι και μαζί με τους καταναλωτές, να έχουν πρόσβαση σε εθνικές, περιφερειακές και διεθνείς αγορές. Ξεκινάμε την πρωτοβουλία G20 για την απασχόληση των νέων στην ανάπτυξη στις αναπτυσσόμενες χώρες με έμφαση στην Αφρική.

Η πρωτοβουλία αυτή, σε ευθυγράμμιση με τις στρατηγικές των αναπτυσσόμενων χωρών, θα συμβάλει στη δημιουργία 1.1 εκατομμυρίων νέων θέσεων απασχόλησης έως το 2022 και στην παροχή καινοτόμων προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων για τουλάχιστον 5 εκατομμύρια νέους κατά τα επόμενα πέντε χρόνια. 

Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα της πείνας σε ορισμένες περιοχές του Νοτίου Σουδάν και τον κίνδυνο της πείνας στη Σομαλία, την Υεμένη και τη Βορειοανατολική Νιγηρία, δεσμευόμαστε να δράσουμε άμεσα, υποστηρίζοντας τις υπηρεσίες του ΟΗΕ και άλλους ανθρωπιστικούς και αναπτυξιακούς οργανισμούς σε μια συντονισμένη και ολοκληρωμένη παρέμβαση, ώστε να σωθούν ζωές και να υποστηριχθούν οι συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη.  

Αναγνωρίζουμε τις συνεισφορές των διαφόρων μελών της ομάδας G20 σύμφωνα με την έκκληση του ΟΗΕ για ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία αντιπροσωπεύει πάνω από τα δύο τρίτα της χρηματοδότησης που έλαβε για άμεσες ανάγκες. Ενισχύσουμε περαιτέρω την ανθρωπιστική μας δέσμευση και επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες των επαναλαμβανόμενων και παρατεταμένων κρίσεων. 

G20 Leaders ́ Declaration. Shaping an interconnected world. Hamburg, 7/8 July 2017. Sharing the Benefits of Globalisation.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s