Παγκόσμια ηγεσία και αειφόρος ανάπτυξη

Η έγκριση της Ατζέντας του 2030 αποτέλεσε ορόσημο για την παγκόσμια αειφόρο ανάπτυξη. Καλούμε τις χώρες να συνεργαστούν με τα ενδιαφερόμενα μέρη για να επιδιώξουν την φιλόδοξη και ολοκληρωμένη εφαρμογή για την έγκαιρη υλοποίησή της, σύμφωνα με τις εθνικές συνθήκες.

Δεσμευόμαστε να ευθυγραμμίσουμε περαιτέρω τις δράσεις μας με την Ατζέντα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του 2030 και το αναπόσπαστο τμήμα της, την Ατζέντα Δράσης της Αντίς Αμπέμπα για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

ειφόρος ανάπτυξη 1

Βασιζόμενη στο σχέδιο δράσης της G20 και την Ατζέντα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του 2030, οι αποφάσεις του Αμβούργου τονίζουν τις συλλογικές και συγκεκριμένες δεσμεύσεις μας.

Υποστηρίζουμε τον κεντρικό ρόλο του υψηλού επιπέδου πολιτικού φόρουμ για την αειφόρο ανάπτυξη και άλλες βασικές διαδικασίες του ΟΗΕ, για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.

Θα συμμετάσχουμε επίσης στην εθελοντική ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με την εφαρμογή της Ατζέντας του 2030 και θα ζητήσουμε από άλλους να συμμετάσχουν σε αυτή τη σημαντική άσκηση ως συμπληρωματική δράση προς τις εθελοντικές εθνικές αξιολογήσεις.

Η ετήσια έκθεση προόδου παρουσιάζει για πρώτη φορά πρόοδο σε επιλεγμένες προηγούμενες δεσμεύσεις της G20 σχετικά με την εφαρμογή της Ατζέντας του 2030.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της χρηματοοικονομικής ένταξης ως πολλαπλασιαστή για την εξάλειψη της φτώχειας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών, υποστηρίζουμε το συνεχιζόμενο έργο της Παγκόσμιας Εταιρικής Σχέσης για την Οικονομική Ένταξη και χαιρετίζουμε το Σχέδιο Δράσης για τη Χρηματοοικονομική Ενσωμάτωση του 2017.

Σημειώνουμε την πρόταση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη σύσταση Διεθνούς Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης για την εκπαίδευση, λαμβάνοντας υπόψη και άλλα υφιστάμενα πλαίσια όπως η Παγκόσμια Σύμπραξη για την Εκπαίδευση και επισημαίνουμε πως η πολιτική για την Εκπαίδευση δεν μπορεί να περιμένει και ανυπομονούμε να την εξετάσουμε λεπτομερέστερα υπό την Προεδρία της Αργεντινής, προκειμένου να διατυπώσουμε συστάσεις σχετικά με αυτήν.

 G20 Leaders ́ Declaration. Shaping an interconnected world. Hamburg, 7/8 July 2017. Sharing the Benefits of Globalisation.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s