Οι αποφάσεις των G20 για τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος

Ένα ανοικτό και ανθεκτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, βασισμένο σε συμφωνημένα διεθνή πρότυπα, είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης.

Παραμένουμε δεσμευμένοι για την οριστικοποίηση και την έγκαιρη, πλήρη και συνεπή εφαρμογή του συμφωνηθέντος προγράμματος μεταρρυθμίσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα της G20.  

Θα εργαστούμε για την ολοκλήρωση του πλαισίου Basel III χωρίς περαιτέρω σημαντική αύξηση των συνολικών κεφαλαιακών απαιτήσεων σε όλο τον τραπεζικό τομέα, προωθώντας παράλληλα μια ισότιμη κατανομή των απαιτήσεων.

bankers1

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς και, αν χρειαστεί, να αντιμετωπίσουμε τους αναδυόμενους κινδύνους και τα τρωτά σημεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.  

Υπογραμμίζουμε τις σημαντικές προόδους που μετασχηματίζουν τις σκιώδεις τράπεζες – απότοκο της χρηματοπιστωτικής κρίσης – σε ανθεκτικές, μέσω χρηματοδότησης που βασίζεται στην αγορά – και χαιρετίζουμε τις απόψεις της FSB σχετικά με τα διαθέσιμα εργαλεία παρακολούθησης και πολιτικής για την αντιμετώπιση των κινδύνων από τη σκιώδη τραπεζική.  

Υποστηρίζουμε το έργο της FSB για την ανάλυση των επιπτώσεων των μεταρρυθμίσεων του χρηματοπιστωτικού κανονιστικού πλαισίου και την αξιολόγηση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων αυτών, σε σχέση με τη λειτουργία του συστήματος. 

Αναγνωρίζοντας ότι η κακόβουλη χρήση των ΤΠΕ θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, χαιρετίζουμε την πρόοδο των εργασιών του FSB και προσβλέπουμε σε μια έκθεση απολογισμού τον Οκτώβριο του 2017.

 G20 Leaders ́ Declaration. Shaping an interconnected world. Hamburg, 7/8 July 2017. Sharing the Benefits of Globalisation.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s