Οι αποφάσεις των G20 για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Παραμένουμε δεσμευμένοι να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά, μεταξύ άλλων μέσω πρακτικής διεθνούς συνεργασίας και τεχνικής βοήθειας, και θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε πλήρως το Σχέδιο Δράσης των G20 για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς 2017-18.  

Υποστηρίζουμε τέσσερα σύνολα αρχών υψηλού επιπέδου που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ακεραιότητας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.  

curraption

Εγκρίνοντας τις αρχές υψηλού επιπέδου για την ευθύνη των νομικών προσώπων, δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι όχι μόνο οι ατομικοί δράστες αλλά και οι εταιρείες που επωφελούνται από δωροδοκία μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι.  

Δεσμευόμαστε να οργανώσουμε τις δημόσιες διοικήσεις μας για να είμαστε πιο ανθεκτικοί στη διαφθορά. Θα εντείνουμε την καταπολέμηση της διαφθοράς που σχετίζεται με το παράνομο εμπόριο προϊόντων άγριας πανίδας και άγριας ζωής.

Η εμπορία άγριας πανίδας αποτελεί απειλή για τη βιοποικιλότητα, την οικονομική ανάπτυξη και, μεταξύ άλλων, την υγεία και την ασφάλεια, και διευκολύνεται από τα υψηλά επίπεδα διαφθοράς, τα οποία δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά από τους G20.

Υποστηρίζουμε επίσης τις αρχές υψηλού επιπέδου για την καταπολέμηση της διαφθοράς στον τελωνειακό τομέα και δημοσιεύουμε οδηγό για την αίτηση διεθνούς συνεργασίας σε αστικές και διοικητικές διαδικασίες.  

Θα συνεχίσουμε το έργο μας για την αντιμετώπιση της ακεραιότητας του αθλητισμού και θα παροτρύνουμε τους διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς να εντείνουν την καταπολέμηση της διαφθοράς, επιτυγχάνοντας τα υψηλότερα παγκόσμια πρότυπα ακεραιότητας και καταπολέμησης της διαφθοράς.  

Από αυτή την άποψη, επιδιώκουμε μια κοινή αντίληψη σχετικά με τους κινδύνους διαφθοράς στις προσφορές για τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων.

Δεσμευόμαστε επίσης να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά στις συμβάσεις, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των φυσικών πόρων.  

Ζητάμε την επικύρωση και την εφαρμογή από όλα τα μέλη της G20 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά της Διαφθοράς και την ισχυρή συμμετοχή τους στη διαδικασία επανεξέτασης.

 G20 Leaders ́ Declaration. Shaping an interconnected world. Hamburg, 7/8 July 2017. Sharing the Benefits of Globalisation.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s