Οι αποφάσεις των G20 για την Αφρική

Ξεκινάμε τη σύμπραξη των G20 με την Αφρική, αναγνωρίζοντας τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις στις αφρικανικές χώρες, καθώς και τους στόχους της ατζέντας του 2030.  

Οι κοινές προσπάθειές μας θα προωθήσουν τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάπτυξη, ανταποκρινόμενες στις ανάγκες και τις προσδοκίες των αφρικανικών χωρών, συμβάλλοντας στη δημιουργία αξιοπρεπούς απασχόλησης, ιδίως για τις γυναίκες και τη νεολαία, συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανισότητας ως βασικά αίτια της μετανάστευσης.  

Η εταιρική σχέση περιλαμβάνει σχετικές πρωτοβουλίες, όπως # eSkills4Girls, αγροτική απασχόληση των νέων, αφρικανική ανανεώσιμη ενέργεια και θα διευκολύνει τις επενδύσεις. 

Αφρική 2

Χαιρετίζουμε τα αποτελέσματα της διάσκεψης σε σχέση με την εταιρική σχέσης της Αφρικής με τους G20 στο Βερολίνο, η οποία υπογράμμισε την ανάγκη κοινών μέτρων για την ενίσχυση των βιώσιμων υποδομών, τη βελτίωση των επενδυτικών πλαισίων καθώς και την υποστήριξη της εκπαίδευσης και της δημιουργίας ικανοτήτων.

Οι μεμονωμένες προτεραιότητες και τα «συμπεράσματα για επενδύσεις» υποβλήθηκαν από την Ακτή του Ελεφαντοστού, την Αιθιοπία, Γκάνα, Μαρόκο, Ρουάντα, Σενεγάλη και Τυνησία.  Οι χώρες αυτές, με επικεφαλής τις αντίστοιχες αφρικανικές χώρες, την Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης, το ΔΝΤ και το WBG καθώς και τη G20 και άλλους εταίρους, αποσκοπούν στην κινητοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων καθώς και στην προώθηση της αποτελεσματικής χρήσης της δημόσιας χρηματοδότησης.

Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τις ενδιαφερόμενες αφρικανικές χώρες και να καλέσουμε άλλους εταίρους να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία. Υποστηρίζουμε τους στόχους της εταιρικής σχέσης μέσω συμπληρωματικών πρωτοβουλιών και ενθαρρύνουμε τον ιδιωτικό τομέα να εκμεταλλευτεί τις αφρικανικές οικονομικές ευκαιρίες, σε ότι αφορά την υποστήριξη της αειφόρου ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης. 

Βασιζόμαστε στην ισότιμη εταιρική σχέση, χαιρετίζουμε θερμά την αφρικανική κυριότητα και δεσμευόμαστε να ευθυγραμμίσουμε τα κοινά μας μέτρα με τις περιφερειακές στρατηγικές και προτεραιότητες, και συγκεκριμένα με την Ατζέντα 2063 της Αφρικανικής Ένωσης και το Πρόγραμμά της για την Ανάπτυξη της Υποδομής στην Αφρική (PIDA).  Η Αφρικανική Ένωση και ο εξειδικευμένος οργανισμός της, η Νέα Εταιρική Σχέση για την Ανάπτυξη της Αφρικής (NEPAD), είναι σημαντικοί εταίροι στην εφαρμογή και την παρακολούθησή της.

 G20 Leaders ́ Declaration. Shaping an interconnected world. Hamburg, 7/8 July 2017. Sharing the Benefits of Globalisation.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s