Η ψηφιοποίηση στην υπηρεσία της παγκοσμιοποίησης

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί κινητήρια δύναμη της παγκοσμιοποίησης, της καινοτομίας και της χωρίς αποκλεισμούς βιώσιμης ανάπτυξης. Μπορεί να συμβάλει στη μείωση της ανισότητας και στην επίτευξη των στόχων της ατζέντας για τη βιώσιμη ανάπτυξη του 2030.  

Προς το σκοπό αυτό, πρέπει να γεφυρώσουμε ψηφιακά πολλές διαστάσεις της καθημερινότητας των πολιτών, όπως το εισόδημα, η ηλικία, η γεωγραφία και το φύλο.

ψηφιοποίηση2 Θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πολίτες μας θα συνδεθούν ψηφιακά μέχρι το 2025 και επικροτούμε την ανάπτυξη τέτοιων υποδομών σε χώρες χαμηλού εισοδήματος.  

Θα προωθήσουμε την ψηφιακή παιδεία και τις ψηφιακές δεξιότητες σε όλες τις μορφές εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης.  Αναγνωρίζουμε ότι η τεχνολογία των πληροφοριών και των επικοινωνιών (ΤΠΕ) διαδραματίζει καίριο ρόλο στον εκσυγχρονισμό και την αύξηση της αποτελεσματικότητας στη δημόσια διοίκηση.  

Αναγνωρίζουμε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ΜΜΕ και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις στην ανάπτυξη πλήρους σειράς νέων και καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων που θα προωθήσει την καλύτερη πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους και υπηρεσίες και σε ένα περιβάλλον φιλικό προς την επιχειρηματικότητα. 

Στόχος μας είναι να προωθήσουμε ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και να αναγνωρίσουμε την ανάγκη εξασφάλισης αποτελεσματικού ανταγωνισμού για την προώθηση των επενδύσεων και της καινοτομίας.  

Θα συνεχίσουμε να προωθούμε την αποτελεσματική συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων μερών και να ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη και χρήση διεθνών προτύπων που βασίζονται στην αγορά και τη βιομηχανία για ψηφιοποιημένη παραγωγή, προϊόντα και υπηρεσίες που βασίζονται στις αρχές της ανοικτότητας, της διαφάνειας, της συναίνεσης και των προτύπων.

Τα πρότυπα αυτά στόχο έχουν προωθήσουν το εμπόριο, τον ανταγωνισμό και την καινοτομία.Η εμπιστοσύνη στις ψηφιακές τεχνολογίες απαιτεί αποτελεσματική προστασία των καταναλωτών, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, διαφάνεια και ασφάλεια στη χρήση των ΤΠΕ.  

Υποστηρίζουμε την ελεύθερη ροή πληροφοριών, τηρώντας παράλληλα τα ισχύοντα νομικά πλαίσια για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, την προστασία των δεδομένων και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.  

Ο χάρτης πορείας για τη ψηφιοποίηση της G20 θα μας βοηθήσει να καθοδηγήσουμε το μελλοντικό μας έργο. Δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε στη διασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος ΤΠΕ στο οποίο όλοι οι τομείς θα μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη του και θα επιβεβαιώνουν τη σημασία της συλλογικής αντιμετώπισης ζητημάτων ασφάλειας στη χρήση των ΤΠΕ.  

Θα συμμετάσχουμε εποικοδομητικά σε συζητήσεις του ΠΟΕ σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο και σε άλλα διεθνή φόρουμ με αρμοδιότητες που σχετίζονται με διάφορες πτυχές του ψηφιακού εμπορίου για την προώθηση της ανάπτυξης και του εμπορίου της ψηφιακής οικονομίας.  

Θα διατηρήσουμε και θα βελτιώσουμε, κατά περίπτωση, προβλέψιμα και διαφανή πλαίσια για το ψηφιακό εμπόριο. Απαιτείται εντατική και συντονισμένη δράση για την ενίσχυση της ικανότητας των αναπτυσσόμενων και των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών να συμμετάσχουν πληρέστερα στο ψηφιακό εμπόριο.

G20 Leaders ́ Declaration. Shaping an interconnected world. Hamburg, 7/8 July 2017. Sharing the Benefits of Globalisation.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s