Η ενσωμάτωση της γυναίκας στη παγκόσμια οικονομία

Η ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης στην αγορά εργασίας, η ιδιοκτησία, η ποιοτική απασχόληση και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες για γυναίκες και άνδρες είναι θεμελιώδους σημασίας για την επίτευξη της ισότητας των φύλων και την πλήρη υλοποίηση των δικαιωμάτων τους, καθώς και προϋπόθεση για βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη.  

Προχωρούμε στην επίτευξη της δέσμευσής μας στο Μπρίσμπεϊν του 2014 για μείωση του χάσματος μεταξύ των φύλων στη συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό κατά 25% έως το 2025, αλλά συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα.  

women emprovment fund 1

Δεσμευόμαστε επίσης να λάβουμε περαιτέρω μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας της απασχόλησης των γυναικών και την εξάλειψη των διακρίσεων στην απασχόληση και τη μείωση των κενών αποζημίωσης μεταξύ των φύλων και την προστασία των γυναικών από κάθε μορφή βίας.  

Θα βελτιώσουμε την πρόσβαση των γυναικών στις αγορές εργασίας παρέχοντας ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση, υποστηρίζοντας τις υποδομές, τις δημόσιες υπηρεσίες και τις πολιτικές κοινωνικής προστασίας και τις νομικές μεταρρυθμίσεις, κατά περίπτωση. 

Η ψηφιοποίηση και η πρόσβαση στις ΤΠΕ χρησιμεύουν ως ισχυροί καταλύτες για την οικονομική ενδυνάμωση και ένταξη των γυναικών και των κοριτσιών. Η πρόσβαση στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και στα επαγγέλματα που σχετίζονται με την τεχνολογία της επιστήμης, της τεχνολογίας, της τεχνολογίας και των μαθηματικών (STEM) είναι επομένως καθοριστικής σημασίας για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ενδυνάμωση των γυναικών.  

Χαιρετίζουμε την έναρξη της # eSkills4Girls πρωτοβουλίας για την προώθηση ευκαιριών και ισότιμης συμμετοχής γυναικών και κοριτσιών στην ψηφιακή οικονομία, ιδίως στις χώρες χαμηλού εισοδήματος και στις αναπτυσσόμενες χώρες.  

Προκειμένου να ενισχυθεί η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας των γυναικών, χαιρετίζουμε την έναρξη της Πρωτοβουλίας Χρηματοδότησης Γυναικών Επιχειρηματιών (We-Fi), που στεγάζεται στον Όμιλο της Παγκόσμιας Τράπεζας.  

Το We-Fi θα στηρίξει τις εν εξελίξει προσπάθειες της G20 για τη μείωση των φραγμών στην οικονομική ένταξη και την αύξηση της πρόσβασης των γυναικών σε κεφάλαια, αγορές και τεχνική βοήθεια, καθώς και συμβολή στην επίτευξη των στόχων της εταιρικής σχέσης της Αφρικής των G20 και του σχεδίου δράσης των G20 για την επιχειρηματικότητα.  

Επίσης, θα δημιουργήσουμε μια Επιχειρησιακή ομάδα γυναικών επιχειρηματιών, η οποία, σε στενή συνεργασία με τις ομάδες W20 και B20, θα φέρει σε επαφή γυναίκες επιχειρηματίες από χώρες της ομάδας των 20 χωρών, για να εξετάσουν τρόπους αύξησης της συμμετοχής των γυναικών στην οικονομία και να διατυπώσει συστάσεις στη διάσκεψη κορυφής του επόμενου έτους.

G20 Leaders ́ Declaration. Shaping an interconnected world. Hamburg, 7/8 July 2017. Sharing the Benefits of Globalisation.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s