Διεθνής φορολογική συνεργασία και δημοσιονομική διαφάνεια

Θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας για ένα παγκοσμίως δίκαιο και σύγχρονο διεθνές φορολογικό σύστημα και θα καλωσορίσουμε τη διεθνή συνεργασία σε φορολογικές πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης.  

Παραμένουμε δεσμευμένοι για την εφαρμογή του πακέτου BEPS και ενθαρρύνουμε όλες τις αρμόδιες αρχές να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πλαίσιο. Προσβλέπουμε στην πρώτη αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών χρηματοπιστωτικού λογαριασμού σύμφωνα με το κοινό πρότυπο αναφοράς (CRS) τον Σεπτέμβριο του 2017.  

Transparency-Image2

Καλούμε όλες τις αρμόδιες αρχές να αρχίσουν τις ανταλλαγές το Σεπτέμβριο του 2018 το αργότερο.  Επικροτούμε την πρόσφατη πρόοδο που έχουν σημειώσει οι αρχές για την ικανοποιητικού επιπέδου εφαρμογή των συμφωνηθέντων διεθνών προτύπων για τη φορολογική διαφάνεια και προσβλέπουμε σε έναν ενημερωμένο κατάλογο από τον ΟΟΣΑ από την επόμενη σύνοδο κορυφής που να αντικατοπτρίζει την περαιτέρω πρόοδο προς την κατεύθυνση της εφαρμογής.  

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη βοήθεια προς τις αναπτυσσόμενες χώρες για την οικοδόμηση της φορολογικής τους ικανότητας. Εργαζόμαστε επίσης για την ενίσχυση της φορολογικής ασφάλειας και με τον ΟΟΣΑ, στο πεδίο που ορίζεται από τις φορολογικές προκλήσεις που προκαλεί η ψηφιοποίηση της οικονομίας. 

Ως σημαντικό εργαλείο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής, της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, θα προωθήσουμε την αποτελεσματική εφαρμογή των διεθνών προτύπων για τη διαφάνεια και την πραγματική ιδιοκτησία των νομικών προσώπων και αντίστοιχες νομικές ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας πληροφοριών και του περιγράμματος των συνόρων.

 G20 Leaders ́ Declaration. Shaping an interconnected world. Hamburg, 7/8 July 2017. Sharing the Benefits of Globalisation.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s