Διεθνής πολιτική για την υγεία και την αντιμετώπιση κρίσεων

Η ομάδα G20 διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην προώθηση της ετοιμότητας και της ανταπόκρισης έναντι των παγκόσμιων προκλήσεων στον τομέα της υγείας.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα της άσκησης προσομοίωσης έκτακτης ανάγκης της G20 για την υγεία, τονίζουμε την αξία της συνεχιζόμενης συνεργασίας που αναπτύσσεται μεταξύ των διαφόρων τομέων.  

GH Next Gen header 1280x400 2

Υπενθυμίζουμε ότι η καθολική κάλυψη υγείας αποτελεί στόχο που υιοθετήθηκε στην ατζέντα του 2030 και αναγνωρίζει ότι τα ισχυρά συστήματα υγείας είναι σημαντικά για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κρίσεων στον τομέα της υγείας.  

Καλούμε τον ΟΗΕ να διατηρήσει την παγκόσμια υγεία ψηλά στην πολιτική ατζέντα και προσπαθούμε να συνεργαστούμε για την ενίσχυση των συστημάτων υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο, μεταξύ άλλων μέσω της ανάπτυξης του εργατικού δυναμικού στον τομέα της υγείας.  

Αναγνωρίζουμε ότι η εφαρμογή και ο σεβασμός των Διεθνών Κανονισμών Υγείας (IHR 2005) είναι καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματική πρόληψη, την ετοιμότητα και τις προσπάθειες απόκρισης. Προσπαθούμε να εξαλείψουμε πλήρως την πολιομυελίτιδα.  

Αναγνωρίζουμε επίσης ότι η μαζική μετακίνηση ανθρώπων μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές προκλήσεις για την υγεία και να ενθαρρύνει τις χώρες και τους διεθνείς οργανισμούς να ενισχύσουν τη συνεργασία στο θέμα αυτό.  

Υποστηρίζουμε τον κεντρικό συντονιστικό ρόλο του ΠΟΥ, ιδίως για την ανάπτυξη ικανοτήτων και την αντιμετώπιση των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας, και ενθαρρύνουμε την πλήρη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων για τις περιπτώσεις που αφορούν έκτακτη ανάγκη.  

Υποστηρίζουμε την επαρκή και βιώσιμη χρηματοδότηση για την ενίσχυση των παγκόσμιων υπηρεσιών υγείας, συμπεριλαμβανομένων των μηχανισμών ταχείας χρηματοδότησης και του προγράμματος έκτακτων αναγκών υγείας του ΠΟΥ.

Επιπλέον, διαπιστώνουμε την ανάγκη να προωθήσουμε πολιτικές έρευνας και ανάπτυξης μέσω παγκόσμιων συντονισμένων μοντέλων, όπως καθοδηγείται από το Σχέδιο R&D του ΠΟΥ, όπως τον Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI).

G20 Leaders ́ Declaration. Shaping an interconnected world. Hamburg, 7/8 July 2017. Sharing the Benefits of Globalisation.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s