Διεθνής πολιτική για την αντοχή των μικροβίων στα φαρμακευτικά σκευάσματα

Η αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά, (Antimicrobial Resistance – AMR), αντιπροσωπεύει μια αυξανόμενη απειλή για τη δημόσια υγεία και την οικονομική ανάπτυξη, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της AMR στους ανθρώπους, τα ζώα και το περιβάλλον, στοχεύουμε στην εφαρμογή των εθνικών μας σχεδίων δράσης, βασισμένων στην προσέγγιση «One-Health», που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται μέχρι τα τέλη του 2018. 

amr 2

Θα προωθήσουμε τη συνετή χρήση των αντιβιοτικών σε όλους τους τομείς και θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τη χρήση των κτηνιατρικών σκευασμάτων μόνο για θεραπευτικούς λόγους.  

Η υπεύθυνη και συνετή χρήση αντιβιοτικών σε ζώα παραγωγής τροφίμων, προϋποθέτει ανάλυση κινδύνου, σε σχέση με την χρήση για την προώθηση της ανάπτυξης. Υπογραμμίζουμε ότι οι θεραπείες πρέπει να είναι διαθέσιμες μόνο με ιατρική συνταγή ή με το κτηνιατρικό ισοδύναμο.  

Θα ενισχύσουμε την ευαισθητοποίηση του κοινού, την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων και θα βελτιώσουμε την κατανόηση του θέματος της αντοχής των μικροβίων στα φαρμακευτικά σκευάσματα, σε σχέση με το περιβάλλον.  

Θα προωθήσουμε την πρόσβαση σε προσιτά και ποιοτικά αντιμικροβιακά εμβόλια και διαγνωστικά, μεταξύ άλλων μέσω προσπαθειών για τη διατήρηση των υφιστάμενων θεραπευτικών επιλογών.  

Υπογραμμίζουμε τη σημασία της ενίσχυσης της έρευνας και της ανάπτυξης, ιδίως για τους παθογόνους παράγοντες προτεραιότητας, όπως αυτοί προσδιορίστηκαν από τον ΠΟΥ και τη περίπτωση της φυματίωση.  

Καλούμε σε έναν νέο διεθνή κόμβο συνεργασίας για την έρευνα και την ανάπτυξη, ώστε να μεγιστοποιηθεί ο αντίκτυπος των υφιστάμενων και νέων αντιμικροβιακών βασικών και κλινικών ερευνητικών πρωτοβουλιών, καθώς και η ανάπτυξη σχετικών προϊόντων.

Καλούμε όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες και εταίρους να συμμετάσχουν στη νέα αυτή τη πρωτοβουλία. Παράλληλα, σε συνεργασία με συναφείς εμπειρογνώμονες, μεταξύ άλλων από τον ΟΟΣΑ και τoν ΠΟΥ, θα εξετάσουμε περαιτέρω τις πρακτικές επιλογές παροχής κινήτρων στα πλαίσια της αγοράς.

G20 Leaders ́ Declaration. Shaping an interconnected world. Hamburg, 7/8 July 2017. Sharing the Benefits of Globalisation.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s