Γιατί το ΚΚΕ αρνείται κυβέρνηση εθνικής ενότητας;

Το ΚΚΕ παραδοσιακά εκμεταλλεύεται τα χαρακτηριστικά της αστικής δημοκρατίας, για να ελέγχει και να «καπελώνει» τις μάζες.

Ελέγχει τις κοινωνικές αντιδράσεις προς όφελος αυτού που το ελέγχει ή απλά «πληρώνει» για τις υπηρεσίες του. Συνεργάζεται με τους εξουσιαστές ως επαγγελματίας «αντιεξουσιαστής». Είναι ο κοινωνικός συνδικαλιστής. Ο συνδικαλιστής που φωνάζει και ωρύεται όσο κανένας άλλος, αλλά ταυτόχρονα τα «παίρνει» από αυτούς τους οποίους υποτίθεται εχθρεύεται. Αυτός είναι ο ρόλος του. Γι’ αυτό «πληρώνεται». «Φωνάζει», για να μην ακούγεται κανένας άλλος, αλλά ταυτόχρονα η απειλή του δεν είναι σημαντική για τα «αφεντικά».

rizospastis_apolyseis1Το ΚΚΕ το ενδιαφέρει να υπάρχει απέναντί του μια εξουσία, την οποία να μπορεί να την απειλεί, ώστε να την οδηγεί σε συναλλαγή. Μια εξουσία, που, αν την εξυπηρετήσει, να μπορεί να του αποδώσει κέρδος.

Η οργάνωσή του επιτρέπει σ’ αυτό να «παρεισφρέει» σε αντιδράσεις ιδεολογικών αντιπάλων του και να τις καπελώνει. Έχει έτοιμη «φασόν» την επιχειρηματολογία της διεκδίκησης, αλλά στην πορεία, θέτει θέμα ιδεολογίας. Εκεί βραχυκυκλώνουν όλα. Ο πολίτης, που διαμαρτύρεται για ένα επίδομα, αρνείται να συνεχίσει να διαμαρτύρεται, όταν στην κεφαλή της πορείας βρίσκονται ιδεολογικοί του αντίπαλοι. Για ένα επίδομα αρνείται να στηρίξει αυτούς που, χωρίς να τον ρωτήσουν, μπήκαν μπροστά, υποτίθεται για να το διεκδικήσουν. Το αποτέλεσμα; Η αντίδραση «ξεφουσκώνει». Οι διαδηλωτές πηγαίνουν στα σπίτια τους και στον δρόμο μένουν τα «συντρόφια» να διαμαρτύρονται στα «αφεντικά» τους. Η πλειοψηφία εγκαταλείπει και η μειοψηφία μονοπωλεί την αντίδραση.

Όταν είσαι μια λαομίσητη εξουσία, πάντα θέλεις να υπάρχει ένα ΚΚΕ στην κοινωνία. Γιατί; Γιατί, αν το εξυπηρετείς, σε εξυπηρετεί. Αυτό κάνει σήμερα ο διπολισμός. Ευνοεί το ΚΚΕ με κρατικά χρήματα και εκείνο του ανταποδίδει. Ό,τι και να λέει, δεν διεκδικεί την εξουσία και ταυτόχρονα «καπελώνει» όλους εκείνους οι οποίοι έχουν κάτι να πουν. Με τον τρόπο αυτόν οι κυβερνήσεις του διπολισμού εναλλάσσονται μεταξύ τους χωρίς καμία αντίδραση. Λένε ψέματα στον λαό και δεν φοβούνται την τιμωρία στις κάλπες. Οι αντιλαϊκές πολιτικές είναι μόνιμη κατάσταση, αλλά δεν φοβούνται την αντίδραση.

Δεν θα βρούνε μπροστά τους τον κόσμο. Θα βρούνε μπροστά τους το ΚΚΕ, το οποίο έχει φροντίσει με τη δραστηριότητά του να καθηλώσει τον κόσμο στο σπίτι του. Δεν θα βρούνε μπροστά τους αντιπάλους ισχυρούς, που τους «παρήγαγε» η αντίδραση. Αυτούς θα τους «κλαδέψει» το ΚΚΕ. Ποιός ξέρει πόσοι χαρισματικοί πολίτες δημοκράτες χάθηκαν από την ελληνική πολιτική σκηνή εξαιτίας του ΚΚΕ. Πόσοι αγωνιστές εξουθενώθηκαν στα «πεζοδρόμια» πριν μπουν με δύναμη στην κεντρική πολιτική σκηνή. Μεγάλοι αντίπαλοι του συστήματος χάθηκαν, επειδή δεν άντεχαν τα «δαγκώματα» από τα κομματόσκυλα του Περισσού.

Το ΚΚΕ μπορεί να τα κάνει όλα αυτά, γιατί εκμεταλλεύεται τα χαρακτηριστικά της αστικής δημοκρατίας. Ως οργανωμένη συμμορία, μπορεί εύκολα να παρακάμπτει το άτομο. Είτε με την πονηριά είτε με τη βία απέναντι σε μεμονωμένους πολίτες, αργά ή γρήγορα θα φτάσει στην «κορυφή» της αντίδρασης. Της «χύμα» αντίδρασης των απλών πολιτών. Αν στη δραστηριότητά του αυτήν προστεθεί και η ανοχή της εξουσίας, που συνεργάζεται μαζί του και η οποία θέλει να ελέγξει την αντίδραση των πολιτών, τότε τα πράγματα είναι πολύ εύκολα.

Η εξουσία σε συνδυασμό με την οργάνωση και τη συλλογικότητα των δράσεων του ΚΚΕ εντός της αντίδρασης, «βραχυκυκλώνουν» τα πάντα.

Ποια είναι όμως τα κομματόσκυλα του ΚΚΕ; Άτομα που έχουν μετατρέψει την ιδεολογία τους σε βιοποριστικό μέσον. Άτομα, που έχουν σπουδάσει «φτηνά», εξαιτίας της ιδεολογίας τους. Άτομα, που έχουν «βολευτεί» εύκολα στο δημόσιο. Γενικά, πρόσωπα, για τους οποίους ο Περισσός είναι το σπίτι του Άγιου Βασίλη με τα δώρα. Το σπίτι που θα τους εξασφαλίσει ένα τζάμπα δωμάτιο σε μια φοιτητική εστία. Το σπίτι που θα τους εξασφαλίσει μια υποτροφία σε ξένο κράτος. Το σπίτι που θα τους εξασφαλίσει δουλειά στελέχους σε κάποια πολυεθνική.

Αυτό είναι και το ζητούμενο από την όλη πολιτική λειτουργία του κόμματος, εφόσον δεν μπορεί να διεκδικήσει οτιδήποτε παραπάνω, ώστε να διεκδικήσει την εξουσία. Το ΚΚΕ με την όλη δραστηριότητά του μπορεί και λειτουργεί ως μια λεκάνη απορροής κοινωνικής προβληματικότητας. Δεν μπορεί να εισπράξει πολιτική δυσαρέσκεια, αλλά μπορεί να εισπράξει κοινωνική προβληματικότητα.

Αυτό το ΚΚΕ πρέπει να φύγει από τη Βουλή. Βραχυκυκλώνει τη Δημοκρατία. Επιτρέπει στον διπολισμό να αλλοιώνει το πολίτευμά.

Αυτό το ΚΚΕ πρέπει να φύγει από τη Βουλή, είτε το θέλει είτε όχι. Αυτό το ΚΚΕ θα το διώξουν οι πολίτες. Αυτό επιβάλει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος της Δημοκρατίας μας.

Σύντομα πρέπει να ανοίξει ο φάκελος ΚΚΕ. Να δούμε με ποιών εντολές ξεκίνησε ένας εμφύλιος — εκ των προτέρων καταδικασμένος — ανθρωποσφαγή σ’ έναν κόσμο ο οποίος είχε ήδη «μοιραστεί» και δεν υπήρχε πιθανότητα ν’ αλλάξει τίποτε. Nα δούμε ποιοι σκότωσαν ποιους και για ποια κέρδη.

Να δούμε την υπόθεση Μπελογιάννη – Πλουμπίδη. Να δούμε την υπόθεση Λαμπράκη. Να δούμε την υπόθεση Παναγούλη. Να δούμε την υπόθεση Ζαχαριάδη. Να δούμε πως προέκυψε η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Να δούμε την διάσπαση του 1991. Να δούμε τα αίτια των διαγραφών Κωστόπουλου και Θεωνά.

Να ανοίξουμε τα αρχεία του «σπιτιού του λαού». Το ΚΚΕ δεν είναι που διαμαρτύρεται σε Αμερικανούς και Βρετανούς για τα κλειστά αρχεία τους; Ας δώσει το καλό παράδειγμα το ίδιο. Ας δώσει στη δημοσιότητα την αλληλογραφία των Σοβιετικών με τους ηγέτες του ΚΚΕ. Ας δώσει στη δημοσιότητα την αλληλογραφία των εξόριστων ηγετών του ΚΚΕ με τον κομματικό μηχανισμό της εποχής της παρανομίας. Να δούμε ποιοι ήταν Έλληνες πατριώτες και δημοκράτες. Να δούμε ποιοι ήταν έμμισθοι υπάλληλοι της KGB. Να δούμε ποιοι ήταν «χορηγοί» πληροφοριών της ελληνικής κρατικής ασφάλειας. Να δούμε επιτέλους ποιοι είναι αυτοί που εδώ και δεκαετίες μπαίνουν επικεφαλείς στις πορείες διαμαρτυρίας του ελληνικού δημοκρατικού λαού.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s