Συλλαλητήριο στο Αργοστόλι για να γίνει η Παιδεία λαϊκή υπόθεση

Συλλαλητήριο με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε στο Αργοστόλι την Πέμπτη, με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα στις υποδομές, τις μεταφορές, τα δεκάδες κενά στα σχολεία και τις δομές Ειδικής Αγωγής στο νομό.

kefalonia4Σε συνάντηση που έγινε με το δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη, οι διαδηλωτές αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες για την ασφάλεια των μαθητών και τη λειτουργία των σχολείων, όπως φανάρια σε διαβάσεις μαθητών, μέτρα για να μην προαυλίζονται οι μαθητές του ΕΠΑΛ Ληξουρίου στο δημόσιο δρόμο ή για να μπορούν να κάνουν μάθημα οι μαθητές στα κοντέινερς.

Για τα νέα σχολικά συγκροτήματα ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, όπως και για τις επιδιορθώσεις ή τα νέα κτίρια στην Παλική, ενώ 267 μαθητές παραμένουν χωρίς μεταφορά και κάποιοι διακόπτουν εξαιτίας αυτού του λόγου, ακόμη και τη φοίτησή τους. Παραμένουν επίσης τα 55 περίπου κενά στη Δευτεροβάθμια και τα πάνω από 130 στην Πρωτοβάθμια, ενώ κάποια σχολεία δεν μπορούν καν να λειτουργήσουν.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για να γίνει λαϊκή υπόθεση η Παιδεία. Δεσμεύτηκαν να εναντιωθούν ακόμη πιο αποφασιστικά στις πολιτικές που κλέβουν τη μόρφωση από τα παιδιά και γεννούν τους ταξικούς φραγμούς και την ανέχεια.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s