Ο εκφυλισμός των μασονικών οργανώσεων

Το φαινόμενο κλασσικό, τυπικό και αιώνιο. Σε όλη την διάρκεια της ιστορίας της ανθρωπότητας ένα ήταν το ψυχολογικό ελατήριο του συνασπισμού με κάθε τρόπο όλων όσων βρίσκονταν ‘’κάτω’’ εναντίον όσων με κάθε τρόπο βρίσκονταν ‘’επάνω’’: Mια δεδομένη, πολλές φορές αναιτιολόγητη, αγανάκτηση.

Αναφερόμαστε στο συνασπισμό ανθρώπων ως μια μηχανική οργάνωση που βασίζεται στην αρχή της ελάχιστης προσπάθειας για την αντιμετώπιση κάποιας ισχυρής εξουσιαστικής δύναμης που αντανακλάται στο πρόσωπο του δικτάτορα, του κεφαλαιούχου, του εργοδότη. Η οργάνωση αυτή, σε περιορισμένη έκταση, χαρακτηρίζεται από το σοφό λαό με τον όρο ‘’κλίκα’’.

Πρόκειται για την τάση των ανόητων ευκολόπιστων ανθρώπων να ανήκουν σε ισχυρές και όσο το δυνατόν περισσότερες οργανώσεις κάθε είδους, που απορρέει από τον ζωώδη πανικό που νιώθουν μην τυχόν και χάσουν την επαφή τους με το σύστημα.

Η ευκολία της αγελοποίησης εξηγείται από την έλλειψη ατομικότητας που αποτελεί και τεκμήριο για το βαθμό της πνευματικής αναπηρίας του ανθρώπου.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται πάσης φύσεως οργανώσεις, οι οποίες αν μεν είναι συμφεροντολογικές διατηρούν τουλάχιστον τη σοβαρότητα των συμφερόντων τους, αν όμως είναι πνευματικές οδηγούνται με τον καιρό στην πλήρη ηλιθιοκρατία.

Στο φαινόμενο αυτό οφείλεται και ο εκφυλισμός διαφόρων οργανώσεων όπως οι μασονικές, οι Ροταριανοί όμιλοι, οι πνευματικοί σύλλογοι, ακόμα και ο… ΟΗΕ.

Μέσα στο πλαίσιο της ηλιθιοκρατίας είναι δυνατή η ταχύτατη ακμή αυτών των ομάδων σε σημείο που οι εκμεταλλευτές των αγαθών αυτών ανθρώπων να μπορούν να επηρεάσουν τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις προς ίδιο όφελος, εις βάρος των αφελών και κατ’ επέκταση της ανθρωπότητας.

Με αυτά τα δεδομένα εξηγείται και η ατελείωτη και αυστηρότατη επιλογή ακατάλληλων προσώπων σε σημαντικές θέσεις της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, από το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, μέχρι το αξίωμα του Προέδρου του Συλλόγου Εγκύων Φοράδων, ή του Γενικού Γραμματέα Της Γενικής Συνομοσπονδίας Πωλητών Ποντικοπαγίδων.

Στα αξιώματα αυτά προστίθενται φυσικά και διακρίσεις, όπως παράσημα, διπλώματα, πτυχία, ενώ χαρακτηριστική είναι και η τάση των προσώπων αυτών να οδηγούνται με ευκολία σε κάθε είδους αγελαίες εμφανίσεις όπως οι κοσμικές συγκεντρώσεις ή τα φιλανθρωπικά γκαλά, ενώ πραγματικά τρέφονται από το περιεχόμενο ελεγχόμενων ΜΜΕ και των περιοδικών μόδας.

Την άνοδο αυτών των ανθρώπων διευκολύνουν πάρα πολλά ειδικά προσόντα, τα οποία διαθέτουν κυρίως γι’ αυτό το σκοπό: ολοκληρωτική έλλειψη προσωπικότητας, χρονίζουσα απουσία γνώμης πάνω σε σημαντικά ζητήματα, νωχελική ανιαρότητα που δύναται να εκθλιφθεί ως βαθυστόχαστη σκέψη, προκλητικά άστοχη πολυλογία και υπό προϋποθέσεις, εριστική συμπεριφορά και υπεροψία.

Βασικός εχθρός αυτού του συστήματος εξουσίας, είναι τα άτομα εκείνα που διαθέτουν κριτική σκέψη και επιδιώκουν ελευθερία λόγου και έκφρασης σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής και δημόσιας ζωής. Σε αυτή την αντιπαράθεση βέβαια η βλακεία κερδίζει πάντα και με άνεση.

Μοναδικές περιπτώσεις αλλαγής των συσχετισμών αποτελούν: a) ο φυσικός εκφυλισμός των οργανισμών αυτών, που προκύπτει νομοτελειακά ως αποτέλεσμα της εκπληκτικής αλληλεγγύης μεταξύ ανίκανων ανθρώπων, b) η βίαιη εξωτερική αντισυμβατική παρέμβαση που όμως συνήθως υπαγορεύεται από την ανάγκη κάποιου άλλου μηχανισμού να κυριαρχήσει.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s